tisdag 24 augusti 2010

Ai Yazawa nytt : Paradise Kiss-spelfilm

Mangatecknaren Ai Yazawas serie Paradise Kiss är sedan länge en favorit bland fans av shojo-manga och den har redan blivit en framgångsrik anime. Nu kommer den även som spelfilm!

Yazawas störste serie, Nana, har redan blivit en riktigt succé som spelfilm med Mika Nakashima och Aoi Miyazaki i rollerna som de två flickorna vid namn Nana. Filmen fick en uppföljare, Nana II, som också gick bra trots att man bytt ut skådespelarna.

Så nu är det alltså dags för Paradise Kiss att hamna på vita duken! I rollen som Yukari Hayasaka, som upptäcker designataljen Paradise Kiss och inser att livet handlar om mer än att leva upp till omvärldens förväntingar och krav, finner vi Keiko Kitagawa (Pretty Guardian Sailor Moon/Sailor Mars, The Fast and the Furious: Tokyo Drift) . Jōji "George" Koizumi spelas av Osamu Mukai, som tidigare haft roller i populära dramaserier som Honey and Clover och Nodame Cantabile. I övriga roller finner vi bl.a. Natsuki Katō, Aya Ōmasa, Kento Kaku, Shunji Igarashi, och Yūsuke Yamamoto.

Mangan till Paradise Kiss är avslutad sedan länge, däremot har Nana stått oavslutad på bok 21 ganska länge vid det här laget. Orsaken är att Ai Yazawa lider av hälsoproblem. Det verkar lyckligtvis som hon är på bättringsvägen och man kan hoppas att hon snart är frisk och kry nog att avsluta serien.

På engelska finns alla hittills utgivna 21 delar tillgängliga och även på svenska har man lyckats få ut de första tio delarna. Tyvärr läggs serien nu ner på svenska, men vill man pröva på den till en billig penning så går det ju alltid att köpa en bok eller två. Vi tar även in Nana på japanska, för de som vill ha den på orginalspråket.

För den som vill ha shojo med mer realism och djup än mycket av de vanliga glitterromantiska serierna, är Ai Yazawa absolut en skapare att titta närmare på.

Läs gärna My's recensioner av både Nana och Paradise Kiss om du blev är nyfiken på serierna!

Eller kolla vad Wikipedia säger om Ai Yazawa.

1 kommentar:

Momiji sa...

Bra inlägg! *delar vidare*

 

©2009 J-Fi | by TNB