onsdag 8 december 2010

Julstök & alternativ manga

Full rulle överallt, både i butiken och hemma. Skönt då att kunna plocka upp julklapparna härifrån - i alla fall de nördiga sådana ^_^ Men, vad gör man när ens vänner inte bara är manganördar, utan dessutom riktigt inbitna sådana som redan har stående prenumeration på sina favorittitlar? Tja, att dyka ner bland mer alternativa manga kan vara värt ett försök! Här är det ofta lätt att hitta envolymsserier i snygga utgåvor, passande presenter till den erfarne läsaren alltså.

AX: Alternative Manga är en antologi sammansatt av Top Shelf, med material från Japans största undergroundtidning. Den påminner i temat mycket om engelskspråkiga Galagoantologin From the Shadow of the Northern Lights (vol 1 och vol 2) som getts ut på samma förlag.

Ayako är den senaste satsningen på Osamu Tezuka-manga för vuxna från Vertical; vi som följt deras utgivning med intresse vet att det här betyder en stor, inbunden bok. Inte hunnit läsa den själv, men ANN har skrivit en recension och det verkar vara en riktigt intressant serie.

A Drunken Dream & other stories är Fantagraphics antologi, som äntligen gör shoujomangalegenden Moto Hagio tillgänglig på engelska. Science fiction, genusfrågor, melankoli och livsglädje - allt oerhört vackert illustrerat av en av de erkänt bästa japanska tecknarna.

The Push Man and other stories av Yoshihiro Tatsumi får avsluta dagens post; vi har även här att göra med en av de största i sin genre - faktiskt är det Tatsumi som anses ha döpt stilen gekiga (dramatiska bilder) när han ville uttrycka hur hans serier skilde sig från den mer barninriktade mainstream-manga.

Fler tips, på allt från vuxenserier till manga på japanska och anime för de minsta, hittar ni på J-fi tipslistorna!

Inga kommentarer:

 

©2009 J-Fi | by TNB