måndag 7 september 2009

Fabulous

En fabulös helg? Ja, nästan. Det var länge sedan jag var på ett mysigt litet animekonvent - 2007, första delen av 2008 kom det en hel drös och sedan har det varit mycket tyst.
Animeckacon körde här i Stockholm för inte så länge sedan och söderut i landet har de visst haft en del, men dit har jag inte kunnat ta mig.

Hursomhelst, det blev en helg full med karaoke och återseende av gamla och nya konventsvänner. Deltog lite snabbt i fanfictävlingen, men kunde tyvärr inte vara kvar och läsa de andra bidragen. Överhuvudtaget verkade det vara ganska mycket aktiviteter och lekar. Det fanns också ett alldeles äkta maid café med tre glada maids (fast i jämställdhetens namn, hohum, kräver jag lite stiliga butlers också...) och man hade en konsert med Sounthesia som spelar spelremixer, animemusik och eget material.

Som alla andra animekonvent i Västerås hölls det på CuLturen, en ombyggd industrilokal som har högt i tak (=bra ventilation, huzzah) och allmänt är ett trevligt konventsställe. Det som framförallt saknas är en riktigt bra scen, den amfiteaterinspirerade Box 1 funkar säkert bra för föreläsningar men är mindre lämpad för cosplayshower och karaoketävling. Och fönster i karaokerummet, men det är ett ack så sällsynt privilegium.

J-cult utannonserade också sitt nästa konvent, som ska hållas någon gång 2010 och bli ett större evangemang. Ska bli kul att besöka!

Inga kommentarer:

 

©2009 J-Fi | by TNB