måndag 8 mars 2010

Peppcon!

Det är dags för Uppcon om nästan precis en månad och eftersom man firar 10 konvent, blir det förkonvent på Lava i Stockholm: Peppcon! Nästa helg gäller det, den 13/3. Dessutom gratis inträde.
På planerna står bland annat karaoke, spelning med Stay Ali, cupcakeskola och Naruto-cosplaytävling. (Ja, bara Naruto, eftersom det brukar vara så många cosplayare därifrån)

Jag har gått på nio av de tio Uppconen, missade nummer... fyra eller däromkring.
Uppcon:01 ägde rum i Slottsbiografen på Uppsala - utrymmet var själva biosalen + lobbyn - det fanns tre cosplayare och man visade "Djungeln var alltid trevlig, sen kom Guu".
Efter att ha successivt erövrat våning för våning av Slottsbion, blev det dags att flytta till en större lokal - Atrium & Bio Royal nästa! Plötsligt många fler biosalonger, en riktig scen och en förbaskat massa spring i trappor... Det var en bra lokal för konvent i många år, men när man lagom till Uppcon:09 flyttade till fina Uppsala Konsert & Kongress hade konventet växt ur sina lokaler ordentligt. Inte ens UKK räcker riktigt för att rymma alla glada animenördar, därför har Uppconiterna bestämt sig för att ockupera Vaksala torg utanför också. Det blir alltså lika mycket folk som förra året, men med mycket mer utrymme och skojiga aktiviteter. I år känns allting väl förberett och jag hoppas och tror att det här jubileumsconet blir det roligaste hittills!
Saker jag ser fram emot: Hetalia-meetup, cosplayparad, spelningarna med alla fantastiska band, karaoketävling, Orange Pop Café och alla fantastiska människor!

2002: 50 besökare - 2010: 3000 besökare. Inte illa!

Känner du för ett ögonblicks konventsnostalgi? Kolla in Konventsbilder.se, som dokumenterat många av Sveriges animekonvent över åren!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kul att du ser fram emot orange pop café : ) Vi ser fram emot er besökare!

Gabi sa...

Ni har ju alltid så fina saker att kika på, även om jag inte brukar hinna vara särskilt mycket i caféet. Men man blir glad bara av att gå förbi - och kakor är alltid bra!

 

©2009 J-Fi | by TNB