onsdag 3 mars 2010

Tidningar och annat från Japan

Det trillade in en kul sändning från landet i öst i dag... Den största nyheten är väl de underbara Mamegoma-handdukarna, fantastiskt mjuka och söta handdukar. Vi fick även läckert ironiska muggar med Aranzi Aronzo-motiv. Men framförallt kom ett stort lass tidningar!

Modetidningar
KERA 04/2010 : Den ledande tidningen för japanskt gatumode, med mycket punk och gothloli-inslag. Omslaget har en tjej med färgladd och vagt Burtoninspirerad jacka, riktigt snygg tycker jag.
Ageha : En glittriga tidningen för alla fans av gyaru-modet. Tips för hur man sminkar sig och stylar håret som en riktig Shibuya-brud. Tidningen kallas också Koakuma Ageha.

Musiktidningar
SHOXX #205 : Med bandet Karasu på omslaget
Karasu är vad jag skulle vilja kalla ett eventband, som bara har en egen låt och covers. Än så länge... Det består av stjärngänget Tatsuro (MUCC), Hiroto (Alice Nine), Mizuki (Sadie), Dunch (jealkb) och Kenzo (Ayabie) och bildades för "Jack in the Box 2009 Summer" konserten.
SHOXX #206 : Med Alice Nine på omslaget
I Shoxx får alltid omslagsbanden en 20-sidig specialartikel, med intervjuer med de olika medlemmarna och annat kul.
Fools Mate #304 : An Café på omslaget

Anime/mangatidningar
Cosmode : Denna gång får man med ett mönsterark, som bl.a. innehåller instruktioner för att göra ett plyshdjur.
Pash! : "For Girls and Ladies Only", enligt omslaget, men om man gillar nya animeserier och har ett intresse av röstskådespelare är det här en väldigt matnyttig tidning. De brukar också ha med nyheter om bishonen-spel (dvs datingsimulatorer med söta killar i) och musikaler. Alltid minst tre affischer, denna gång bland annat Spanien och Syd-Italien från Hetalia. Big Windup på omslaget
Animage : En tidning med lite liknande inriktning som Pash!, men mindre röstisar och fler animeserier som har målgrupp killar eller både tjejer och killar. Detta nummer har Black Butler på omslaget. Bilagor är bl.a. en poster med Preussen från Hetalia och ett litet skrivunderlägg från K-ON.
Newtype: Den största tidningen om aktuell anime, har rätt stort fokus på prylar och figurer. Till det här numret får man en 300-nummers jubileumsbilaga som i stort sett är en hel tidning till... Temat för detta nummer är främst Haruhi. Också Gundam, Type-Moon m.m.
Chara Parfait
: Tidning fylld med överputtinuttiga prylar och söta saker. Har figurer från bl.a. San-X, Pokémon, någon slags djurorigami och andra gulligheter. I det här numret får man med en rosa börs med en kanin och (som alltid) en pappersbilaga.

Och slutligen kom också en ny konstbok med bilder från Peach-Pits Rozen Maiden. Inte hunnit kika i den, men ett väldigt snyggt omslag.

Tidningarna och resten kommer läggas upp på hemsidan i natt. Kika in på sidan för japansk direktimport i morgon, så bör det gå att hitta alltihop.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nice med nya japanska tidningar ;> :D
Om det inte för att jag sparar till Uppcon skulle jag lätt köpa en :)

Gabi sa...

Vi kommer ta med tidningar till Uppcon, så kom förbi vårt bord så kan du kolla in dem där ^_^

 

©2009 J-Fi | by TNB