måndag 19 april 2010

Veckans J-firelevanta händelser!

Det slumpar sig så att den kommande veckan kommer innehålla en hel del godis för alla Stockholmare som tycker om Japan och serier.

På onsdag den 21 april är det karaokekväll på PunktMedis med j-rockföreningen Raison d’être som värdar. Karaoke från anime, j-rock, j-pop m.m. går att sjunga helt gratis mellan 18-21

Med smygstart torsdag och sen genom hela helgen är det Small Press Expo, årets händelse för indie-serier. Små förlag, fanzinmakare, drivna författare och undergroundserieskapare av alla de slag samlas fredag till söndag i Kulturhuset. Det blir föreläsningar, workshops och seriemarknad, som alltid brukar innehålla massa guldkorn, oftast till mycket låg penning. En hel drös svenska serieförlag lägger också releasefester och andra kul grejer den här veckan, så det är bara att kolla runt bland sina favoriter och se vad som är på gång.
Kul är också att det varje år blir fler och fler kreativa serieskapare som utnyttjar japanska influenser i sina verk. Kika förbi, att gå på SPX är gratis och brukar alltid vara väldigt kul!

Lördag den 24 april firas Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Japansk kör, kimono- och kampsportsvisning, karaoke, cosplay och annat finns att avnjuta helt gratis i parken under de blommande körbärsträden.

Sist men inte minst, söndag den 25 april arrangerar Svenska Lolitaforumet och Toykostop en lolitaloppis, där man kan hitta nya och begagnade kläder av denna fina japanska stil.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå!!!

Detta hade jag velat gå på men jag fick upp det här på min facebook NU!!! TRIIIIIIIIIIIIIIST! Måste ju även själv bli bättre på att hålla koll men ni kan ju se över hur det är med utskicken eller är jag den enda som fick detta IDAG?! Annars, ni gör ett kanonjobb - I´m a FAN! :D

Anonym sa...

HAHAHAHA blandade ihop datumen. SORRY!!! Detta skall hela familjen naturligtvis gå på!!! MOSCHI MOSCHI!!!

Gabi sa...

Ibland får vi inte reda på saker förrän väldigt kort innan, men vi försöker ha några dagars framförhållning i alla fall!

Glad att du har nytta av informationen också ^_^

 

©2009 J-Fi | by TNB