fredag 9 juli 2010

Sötsaker från Japan

Det kom ett lass tidningar i veckan, alltid lika roligt! Temat den här gången verkar vara oerhört gulligt och puttenuttigt i de flesta nummer, lämpligt för alla som vill ha lite sommarsöthet.

Kawaii

Chara Parfat - Söta figurer och lättlästa småserier. I det här numret får man som extrapresent klistermärken, en genomskinlig mini-attacheväska med en kanin på, brevpapper och pepakura-figurer, så man kan vika ihop egna söta djur.

Mode

Alice à la mode - Mer rosa och turkost, jag anar ett tema... Mycket sweet lolita, småmönstrat (prickar, kakor, hjärtan) och pastellfärger i detta nummer. Ett förvridet 50-tal, Alice in Pleasantville, nästan. Båda tidningarna har också artiklar om den senaste Underlandet-filmen.
Kommer med mönster för jumper-klänning, ett väldigt användbart basplagg.

Gothic & Lolita Bible - Rosa och turkost på omslaget, Angelic Pretty-klistermärken inuti och mönster för hårsmycken, förkläde och spetshandskar... Det ska helt klart vara sweet lolita denna säsong. Det kommer med en liten bilaga också, som i första delen visar lolitor och BJD-dockor i matchande outfits och sedan ett snyggt par, där den ena parten kör på dandy/kodona-stilen och den andra klassiskt söt och tjejig lolita. Väldigt eleganta är de i alla fall, båda modellerna!

KERA - Här drar det mer åt 80-talet, med knallstarka färger och stort hår. Jag gillar uppslaget "Lolita punk" som innehåller några helt galna kombinationer, som trots det lyckas se coola ut. Men som vanligt finns allt möjligt i KERA; klassiska eleganta lolitor, svart och trasigt, cyber och djurdräkter... Hattar också, med blommor på.

Koakuma Ageha - Ett välblingat omslag, som vanligt för gals-tidningen Ageha. Sminktips, hårtips, sjukt imponerande naglar, reklam med moderna kimonos och en bilaga med guider för att sminka ögonen.

Anime

Pash! - Hetalia all the way! Nåja, nästan... eftersom Hetalia-långfilmen Paint it White är bioaktuell i Japan i sommar, är den skruvade komedin om världens länder som unga fåniga män (och ett par likaså fåniga tjejer) såklart högaktuell. Detta nummer av Pash - som alltid har taglinen For Girls and Ladies Only! - har Tyskland, Italien och Japan på omslaget. Det kommer med Hetalia-klistermärken och en artikel om långfilmen.
Andra serier i tidningen är Big Windup, Reborn! och Fullmetal Alchemist. Även en liten blurb om den kommande spelfilmen för Moyasimon, ser lovande ut!

Animage - På omslaget ser vi Big Windup! och extraprylarna kommer från fotbollsspelet- och animen Inazuma Eleven. Det är en skrivplatta och ett block. Även två vykort med snygga animekillar, vet dock inte riktigt vilka de är...
Sex sidor Hetalia-figurskisser (såna där i svartvit de gör innan animen, så animatörerna vet vad de ska rita) , en liten artikel om Iron Man och ett par sidor Sengoku Basara rundar av tidningen.

Newtype - The Moving Pictures Magazine. Omslaget visar en av K-ON tjejerna och den medföljande postern har motiv från Kuroshitsuji II (dvs den fristående uppföljaren på Black Butler-animen). Det kommer med hela två serier, dels Kobato i tidningen och en lös liten bok med en Gundam-serie av Yun Kouga. I övrigt är det bl.a. Angel Beats!, Fullmetal Alchemist och Sayonara Zetsubo-sensei.

Musik

Fool's Mate - Har gått åt med rykande fart den här gången, så skynda skynda om ni vill ha ett nummer. Jag misstänker att det är Europa-aktuelle Gackt som lockar, och inte är väl det så konstigt? Han tittar ju trånande på en både från omslaget och den stora affischen man får med.

SHOXX - Kör med den lite hårdare stilen detta nummer och väljer att ha Nightmare på omslaget och affischen. Finns även artiklar om 12012, boogieman och Mix Speaker's, Inc. för att välja några av banden

Rolig kuriosa också: I senaste numret av tidningen Cure, som fokuserar på visual kei och indie-scenen hade med en liten profil för det svenska visual kei-inspirerade bandet Seremdy. Grattis, grattis!

Vi tar inte in Cure för vanlig försäljning, men det går utmärkt att lägga upp en prenumeration. Det gäller för övrigt alla japanska tidningar och japansk manga (förutsatt att de går att köpa från förlagen), både de vi tar in och specialbeställningar! Så är det något särskilt du vill ha, maila oss på fragor@sfbok.se

1 kommentar:

Faxi-chan sa...

Hade definitvt köpt allihopa om det var så fruktansvärt dyrt med importerade tidningar. D: Nåja, när jag väl kommer till Japan, någon gång .. då ska det minsann shoppas!

 

©2009 J-Fi | by TNB