torsdag 27 maj 2010

Jfi-dag : Program!

Som vi tidigare skrivit, ordnar vi lördag 5/6 en temadag för alla som gillar anime, manga och annan japansk popkultur! Här kommer programmet och mer detaljerad information om de olika aktiviteterna!

Schema
11.00-13.00:Virka amigurumi med Sanna.
Vissa förkunskaper i virkande krävs, se nedan

13.00-14.30: Teckna manga med Natalia Batista.
Lär dig teckna manga, och fråga henne om arbetet med Mjau!

14.30-17.00: Pyssla med Gei-Kai
Gör dina egna Naruto-pannband och otaku-kort!

14.30-16.30 Cosplayfotografering
Anmäl dig till cosplaytävlingen och bli fotad av M-kais duktiga fotograf

16.30-17.00: Signering med Natalia Batista (Mjau!) och Mia Bengtsson (Virka Roliga Amigurumis).

17.15-18.00: Cosplayshow och prisutdelning!

Hela dagen pågår också en tipspromenad! Vinnaren meddelas vid den gemensamma prisutdelningen, så vässa dina japankunskaper och häng på!

Cosplay
Om du inte vill gå utklädd hela dagen men ändå vill cosplaya kan du byta om hos oss mellan 14.30-16.30. Det finns tillgång till speglar och möjlighet att lämna dina kläder i omklädningsrummet. Vi tar dock inte ansvar för några värdesaker!

Regler för cosplaytävlingen
- Du får köpa delar/hela din dräkt, men för vinstchans ska du ha gjort det mesta själv!
- För att tävla måste du cosplaya en karaktär med japansk anknytning. Någon från ett spel, en anime, manga osv. Om du är osäker, maila gärna cosplayansvarige!
- Du måste ha med dig en bild på karaktären du cosplayar, helst i färg.
- Det är okej att använda en dräkt du har tävlat med tidigare
- Vi kommer ha en Junior-kategori för er under 13, så alla tävlar på lika villkor

Frågor om cosplay-tävlingen? Maila till elvira.bjorkman@m-kai.org

Amigurumi-virkning
Nyfiken på amigurumi? Lär dig virka söta gosisar i japansk stil med Sanna! Garn och virknålar kommer att finnas till låns men har du eget får du gärna ta med dig.
Workshopen riktar sig främst till dig som redan kan grundläggande virkning. Det gör inget om det var länge sedan du virkade, vi kan repetera grunderna lite snabbt. Workshopen kommer fokusera på att man virka olika former och med dem skapar söta små figurer. Det kommer även finnas en mängd olika böcker du kan kika i för inspiration och folk att bolla idéer med. Komsi komsi!

Mangapyssel
Pysselföreningen Gei-kai tar med allt som behövs för att designa ditt eget Naruto-pannband, så bara välj din ninjaklan och börja designa!

Du kan också göra egna otaku-kort. Det kommer finnas pennor, klistermärken och annat som behövs för att du ska kunna designa ditt helt egna manga-leg. Du kan göra ett kort i purikura-stil, med blommor och stjärnor. Ta bara med ett litet foto av dig och dina kompisar! Eller få hjälp att designa ett snyggt kort med fanmaterial från din favoritserie. Varför inte en stilren Code Geass-legitimation eller ett gulligt Mamegoma-kort?

Signering
Natalia Batista signerar sin manga Mjau! en gullig manga för alla åldrar. Den handlar om kattungarna Ville och Vanilj och deras äventyr med sin matte.
Del 1-4 av Mjau! kommer att säljas till signeringspris, bara 49 kr styck! Kolla gärna också in Mjau!-hemsidan, som har en del roliga spel och pyssel.

Mia Bengtsson signerar sina böcker Virka Amigurumi och Virka Roliga Amigurumis. Passa på och köp de populära pysselböckerna och få dem signerade. Vill du direkt testa något ur boken, kan du påbörja ditt projekt under vår amigurumi-workshop tidigare på dagen!

Jfi-dag i Göteborgsbutiken
Även Göteborg kommer vi ha en liten Japandag!

På Jfi-dagen ställer vi fram ett amigurumi-bord i Göteborgsbutiken. Det kommer finnas garn, virknålar och böcker att hämta inspiration från! Så bara kom och lär er virka med Levyn och Liisa. Har du ett eget projekt på gång får du gärna ta med det och sitta med oss.
Kommer du i cosplay denna dag, får du 20% rabatt på mangan (obs, gäller endast Göteborgsbutiken!) Hämta rabatt-lappen på amigurumi-bordet i mangarummet och shoppa loss.

I samarbete med:
Kabusa Förlag
M-kai cosplayförening
Gei-kai hantverksförening
Natalia Batista
Mia Bengtsson

Inga kommentarer:

 

©2009 J-Fi | by TNB