måndag 31 maj 2010

Nya brittiska animesläpp

Det kommer roliga titlar på den brittiska animemarknaden snart! Under London MCM Expo berättade flera företag om sina nya DVD-titlar. Mest intressant tycker jag att Durarara!!, Vampire Knight, Slayers Revolution och Baccano är.
Har inte hunnit se Durarara!! än, men hört mycket bra om den. Tillräckligt för att lägga den högst upp på att se-listan.
Slayers Revolution var ett kärt återseende av en 90-talsklassiker, men med ny fräsch animation och jag tycker att man fångade allt det som var bra med klassiska Slayers i den nya serien. Och Baccano - förbudstidens USA i animeform? Ja tack, helt enkelt.

Det kommer lite Blu-Ray också: Eden of the Easy och Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society.

Brittiska DVD-släpp är väldigt trevligt också ur ett svenskt perspektiv. Man slipper regionskodsproblemen som finns vid USA-import och priserna är betydligt humanare. Samtidigt är kvaliteten på textning, menyer, extramaterial osv. oftast mycket bättre än vid de svenska DVD-släppen.

Det är sorgligt, men förutom Ghibli-filmerna brukar det vara flera irriterande småfel när det släpps anime i Sverige. Jag tenderar ändå att köpa de riktigt billiga boxarna för, tja, de är riktigt billiga. Och bekväma att släpa runt om man vill visa dem för en kompis eller så.
Hursomhelst! Britterna hittar oftast en fin balans mellan budget och kvalitet, så applåder till dem.

Inga kommentarer:

 

©2009 J-Fi | by TNB