fredag 21 maj 2010

Ny manga på svenska från Epix förlag

Det fortsätter dyka upp överraskande och intressant manga på svenska!

Nu är det anrika indie-serieförlaget Epix som har gett ut två titlar. Båda är serier för vuxna och båda är av riktigt hög kvalitet.

Isvandraren av Jirô Taniguchi är en novellsamling om vildmarken, bergen och de små människorna i den stora ödsligheten. Den har ett liknande tema som Jack Londons Skriet från Vildmarken och är tecknad i en realistisk och ofta dramatisk stil.
Taniguchi är en av de mer framträdande mangatecknarna som gör verk för vuxna och hans verk har nyligen börjat dyka upp på engelska också. Fantastiskt kul att han nu finns på svenska!
Läs mer om Taniguchi på Wikipedia.

Isvandraren (storpocket) kostar 199 kr hos oss och kommer upp på hemsidan i kväll.
På engelska heter den The Ice Wanderer and Other Stories och kostar 248 kr.

Kinderbook - Serier för sorgsna barn av Ken Takahama är en manga väldigt långt ifrån de storögda shojoserierna. Enligt Epix blogg:

I tio serienoveller berättar Kan Takahama om kärlek, fast med föga romantik, och om olycka och sorg, fast med oväntade glimtar av hopp.
Sparsmakat och subtilt skildrar hon en rad människoöden. Fiktion blandas med några stänk självbiografi.

Kinderbook gick först i tidningen Garo, en tidning som av många kallas den viktigaste källan för alternativa serier i Japan.

Rättelse: Takahama är tidigare publicerad på engelska, men har är slut hos förlaget. Det finns tyvärr försvinnande få infosidor om henne... En manga jag ser mycket fram emot att läsa, i alla fall!

Läs mer om Kinderbook hos Anime News Network.

Kinderbook (storpocket) kostar 199 kr hos oss och kommer upp på hemsidan i kväll.

Inga kommentarer:

 

©2009 J-Fi | by TNB