tisdag 4 maj 2010

Pastaaaa

Med senaste lasset från Japan har vi fått in en massa pryttlar från populära mangan Axis Powers Hetalia!

Chibitalia & Preussen Plush – Små, jättesöta chibi-dockor

Pastatallrikar – Precis vad det låter, djupa tallrikar för att servera spagetthi och annat gott. I botten finns Japan, Italien och Tyskland och så är det tomater, flaggor och text runt kanten.

Tyskland & Italien Veneziano Pins
– Precis vad det låter som! Små, men naggande goda.

Mobil/iPhone-rengörare
– Kuddaktig grej att hänga i mobilen. Baksidan är någon slags mikrofiber att rengöra skärmen med. Dubbelpack dessutom! Får både Italien och Tyskland med en tomat respektive öl och korv.

Charms – Små metalhängen man kan ha på mobilen, hänga i dragkedjor osv. Det är slumpmässiga figurer i varje och hittills har vi stött på Italien Romano, Spanien, Finland och en vit flagga med text på japanska... Enligt bilderna verkar det eventuellt kunna finnas en Sverige (?)

Mangan Hetalia Axis Powers del 1 och 2 på japanska har kommit in igen, efter att ha varit slut ett tag. Passa på, tyvärr trycks Hetalia i små upplagor som brukar ta slut på förlaget.

Har man helt lyckats undgå den här serien, som just nu är den populäraste bland svenska cosplayare, kommer här en miniguide:

Tänk er alla världens länder, men främst de europeiska + övriga inblandade i första och andra världskriget. Tänk er nu dessa länder personifierade som unga män (och en och annan kvinna) som representerar vanliga stereotyper och fördomar som finns om dessa länder. Tänk er vidare att allt är gulligt och ofta chibifierat på typiskt japanskt mangavis. Tecknat av en historienörd med skum humor som älskar obskyra detaljer. Detta, presenterat i strippserier och fem minuter långa animeavsnitt (plus en kommande långfilm), är Axis Powers Hetalia. Seriens fokus är oftast på Italien och mycket, men inte allt, äger rum under världskrigen.

Och det är riktigt, riktigt kul.

Dessa saker kom till Stockholm i dag och skickas snart till våra butiker i Malmö och Göteborg. De kommer upp på hemsidan under veckan, allteftersom vi uppdaterar med nya saker.

Inga kommentarer:

 

©2009 J-Fi | by TNB